Leerlinggegevens veilig uitwisselen | AVG bij OBD Noordwest

Publicatiedatum: 25 mei 2018 00:00

In het kader van de nieuwe privacywet (AVG of GDPR) die per 25 mei 2018 inging, hebben wij onze werkwijze met betrekking tot de uitwisseling van gegevens aangepast. Hier leest u hoe.

Privacygevoelige gegevens veilig versturen

De nieuwe privacywet AVG vraagt om bestanden met persoonsgegevens (bijvoorbeeld leerlingdossiers of aanvragen voor diagnostiek) beveiligd te verzenden. Wij hebben verschillende opties gecreëerd om bestanden met privacygevoelige informatie van leerlingen met ons te delen:

OPTIE 1: bestanden versturen via 'Mijn OBD portaal'
Heeft u toegang tot ‘Mijn OBD portaal’? 

  • Log in op 'Mijn OBD portaal';
  • Klik op 'Bestanden versturen' (menu linkerzijde);
  • U komt in een speciaal formulier. Met dit formulier kunt u meerdere bestanden tegelijk uploaden. Vul het formulier in, voeg de bijlage(n) toe en klik op 'Versturen'.
    De bestanden worden via een beveiligde verbinding naar ons verzonden.

OPTIE 2: bestanden versturen via webformulier
Via onze websites obdnoordwest.nl en dyslexie.obdnoordwest.nl kunnen bestanden ook veilig verstuurd worden via een speciaal formulier. Klik op de groene knop 'Veilig bestanden versturen' rechtsonder op de homepage. U kunt meerdere bestanden tegelijk uploaden. Ze worden via een beveiligde verbinding naar ons verzonden.Hoe wij bestanden aan u versturen of opvragen
Wij versturen bestanden met privacygevoelige informatie voortaan versleuteld via ShareFile. Dit is een applicatie om onder andere bestanden veilig te delen. De bestanden zijn opgeslagen binnen onze eigen, veilige omgeving. U ontvangt één e-mail van ons met het bestand en een tweede e-mail met aanwijzingen hoe u dit bestand kunt openen/downloaden. De bestanden zijn doorgaans 1 maand beschikbaar.

Bestanden via ShareFile uploaden
Staat u in direct contact met een van onze adviseurs? Dan kunt u van haar het verzoek krijgen om bestanden via ShareFile aan ons te versturen. Onze adviseur stuurt u een e-mail met daarin een link. Via deze link kunt u de betreffende bestanden uploaden. Onze adviseur krijgt een sein van ShareFile als de bestanden geüpload zijn.


Aangepaste werkwijze OBD Noordwest bij uitwisseling gegevens

Wij hebben onze werkwijze met betrekking tot de uitwisseling van gegevens aangepast. En behandelen uw persoonlijke informatie met de grootst mogelijke zorg. Hoe wij dat doen leest u in de volgende stukken:


ICT hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij een van de bovengenoemde punten? Ons ICT team staat voor u klaar. Bel van maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur met 0229-25 93 85.