Acadin: digitale leeromgeving voor talentvolle leerlingen

Leerlingen met cognitief talent beschikken over het ontwikkelingspotentieel om meer dan gemiddelde prestaties te leveren. Zij hebben onder andere een sneller leervermogen, waardoor zij minder oefening en herhaling nodig hebben. Daarbij kunnen zij een hogere moeilijkheidsgraad aan dan binnen het reguliere aanbod geboden wordt. Ook hebben deze leerlingen vaak brede en/of diepgaande interesses. Om getalenteerde leerlingen voldoende uit te dagen en te motiveren, is het belangrijk dat er andere eisen worden gesteld aan het onderwijsaanbod. Maar op welke manier geef je het aanbod voor getalenteerde leerlingen het beste vorm? Dat kan met Acadin!

Wat is Acadin?

Acadin is een digitale leeromgeving voor talentvolle leerlingen. Deze leeromgeving biedt een doorgaande lijn in verrijkingsonderwijs en geeft ruimte om de talenten van (zeer) intelligente en (hoog)begaafde leerlingen verder te ontwikkelen. Je hebt de beschikking over een breed en gevarieerd aanbod van verrijkingsmateriaal voor talentvolle en (hoog)begaafde leerlingen. In deze verzameling met rijke, uitdagende leeractiviteiten kun je gericht zoeken op bijvoorbeeld vak-/interessegebied, leerniveau, leer- en denkvoorkeuren. Zo kun je voor én met jouw leerlingen een passend aanbod samenstellen.

Onze expert

Wij werken samen met andere onderwijsadviesbureaus onder de vlag van EDventure aan de ontwikkeling en uitbreiding van Acadin. Onze expert Acadin Yvonne van der Eerden ondersteunt je graag bij de implementatie van Acadin op jouw school of in jouw bestuur.

(Her)introductieworkshop Acadin

Wil je eerst ervaren wat Acadin voor jouw leerlingen kan betekenen? We geven je team of bestuur graag een (her)introductieworkshop. Hierin geven we je de informatie die je nodig hebt en verkennen we samen de leeromgeving. (Kosten en locatie in overleg, neem contact op voor de mogelijkheden.)

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Acadin op de website: www.acadin.nl