Groepsonderzoek NIO en NSCCT

Met onze groepstesten ondersteunt u leerkrachten (“Haal ik eruit wat erin zit?”) en biedt u ouders een reëel beeld van de mogelijkheden.

Onderbouwd schooladvies met NIO
Bent u op zoek naar een goede onderbouwing van het schooladvies die zowel gebaseerd wordt op het LVS als op de capaciteiten van de leerling? Dan neemt u de uitslag van de NIO mee.

Leerpotentieel eerder met NSCCT

Wilt u het leerpotentieel van uw leerlingen al eerder weten? Dan gebruikt u de uitslag van de NSCCT van groep 4 of hoger. 

OBD Noordwest werkt altijd volgens de richtlijnen van het NVO en NIP. De afname gaat onder verantwoordelijkheid van een psycholoog. Een orthopedagoog of psycholoog interpreteert de uitslag en bespreekt de resultaten bij u op school.


Samen de uitslag bespreken

Naast de afname en de verwerking, merken wij dat scholen de bespreking als heel prettig ervaren. Samen met school, wordt de uitslag van de NIO / NSCCT besproken. Bij het komen tot een advies, wordt niet alleen naar deze resultaten gekeken, maar worden ook de gegevens uit het leerlingvolgsysteem, de werkhouding van de leerling en de indruk van de leerkracht meegenomen. Op deze manier krijgt u een zo gefundeerd mogelijk advies.

Aanwijzingen voor afname

  • Wij oefenen de toets tijdens afname, dit hoeft u vooraf niet te doen.
  • Geen eten en snoepen (waaronder kauwgom) tijdens de toets, dit leidt leerlingen af.
  • Geen leerkrachten in de klas tijdens de toets. Hoewel een leerkracht heel stil in een klas kan zitten, merken wij dat leerlingen toch naar de leerkracht kijken. Het leidt leerlingen af.
  • Zorg voor een goede tafelopstelling: elke leerling een aparte tafel met ruimte eromheen.

 Aanmelden via 'Mijn OBD portaal'
Om de privacy van uw leerlingen te waarborgen, meld u uw school online aan voor de NIO of de NSCCT via 'Mijn OBD portaal'
Heeft u nog geen toegang? Vraag deze dan aan via dit formulier. 

Na het aanmelden kunt u de benodigde documenten via ‘Mijn OBD portaal’ uploaden. Op deze manier kunnen wij veilig gegevens uitwisselen en voldoen zowel wij als u aan de eisen van de privacywetgeving.  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Samen met school de uitslag bespreken
  • Aanmelden via 'Mijn OBD portaal' om de privacy van uw leerlingen te waarborgen