Beter leren werken met jonge kinderen in groep 1-2

  • Inhoud traject
  • Extra informatie

U werkt in het basisonderwijs en heeft nog geen ervaring met groep 1-2? Of wilt u uw onderwijsaanbod aan kleuters verbeteren? Werken met jonge kinderen vraagt speciale competenties. Het jonge kind ontwikkelt zich op een geheel eigen manier. Centraal staat het spel waarin alle ontwikkelingslijnen samen komen. Kennis van de ontwikkelingslijnen en de leerdoelen is essentieel om een rijke speelleeromgeving te kunnen creëren.

U leert doormiddel van een uitdagend spelaanbod het spel te stimuleren. U ondersteunt, stimuleert, observeert en begeleidt de brede ontwikkeling van het jonge kind. In deze praktische cursus verwerft u kennis en ontwikkelt u competenties voor het geven van onderwijs aan kleuters. U volgt uw eigen leerproces door middel van een portfolio. Tijdens de laatste bijeenkomst presenteert u uw portfolio en krijgt u een certificaat van OBD Noordwest.

Doel

U ontwikkelt leerkrachtvaardigheden voor het geven van onderwijs aan kleuters. U volgt uw eigen leerproces door middel van een portfolio.

Doelgroep

(Startende) leerkrachten groep 1-2