Meet-connect-learn, education is future

Onderwijsontwikkeling in Kenia door uitwisseling

Leerkrachten hebben een absolute sleutelrol in de toekomst van Keniaanse kinderen. Sinds 2003 worden er door Teachers4Teachers (T4T) projecten uitgevoerd in een samenwerking tussen Keniaanse en Nederlandse onderwijs professionals. Tweemaal per jaar organiseert T4T hiervoor een reis van 12 dagen naar Kenia waarbij doorgaans in februari leerkrachten PO en docenten VO en in september directeuren PO en afdelingsleiders VO in tweetallen workshops geven aan Keniaanse collega’s.

Het project 'Meet-connect-learn' is een samenwerking tussen T4T en OBD Noordwest. T4T verzorgt de reis, de organisatie en de begeleiding, terwijl OBD Noordwest garant staat voor de kwaliteit van de inhoud en de trainers/coaches. Het project heeft de didactische professionalisering van Keniaanse en Nederlandse leerkrachten/docenten tot doel en is geheel gebaseerd op gelijkwaardigheid, wederzijds respect en betrokkenheid.


Deelnemers krijgen…

 • een 'life changing' experience
 • een uitbreiding van het eigen didactische repertoire met werkvormen en energizers
 • vergroting van zelfvertrouwen
 • vergroting van de eigen comfortzone
 • integratie van PO en VO: kennis van elkaars werkveld en meer begrip en waardering
 • relativering van de betekenis van technische hulpmiddelen bij het eigen onderwijs
 • hernieuwde kijk op waar het in het onderwijs wezenlijk om gaat en de rol van de leerkracht daarbij
 • inzicht in een alternatief beoordelingssysteem (het onlangs ingevoerde 'Appraisal system') en de consequenties voor het gedrag van leerkrachten/docenten

Register Leraar

De effecten op Nederlandse leerkrachten/docenten blijkt zo groot, dat we vinden dat dit aanbod opgenomen moet zijn het Lerarenregister. Binnenkort verwachten we de validatie.
Registercode: TME7qXQtKh
Studiebelasting: 100 RU

Voorjaarsreis 2018

De eerstvolgende reis naar Kenia staat gepland voor 15 t/m 25 februari 2018. T4T is voor deze voorjaarsreis op zoek naar:

 • leerkrachten PO
 • docenten VO
 • specialisten Jonge Kind/kleuterleerkrachten
 • specialisten special needs

De definitieve opgave vindt half december plaats en de voorbereidings-/trainingsdagen zijn gepland op 20 januari en 3 februari 2018 van 10.00 tot 16.00 uur in Amsterdam.

Kom naar de informatiemiddag!

Wilt u als schoolbestuur ook bijdragen aan de langetermijn investering in het Keniaanse onderwijs? En gunt u uw medewerkers een ‘lifechanging experience’? Kom dan naar de informatiemiddag:

Datum: 4 november 2017
Tijd: 13.00-15.00 uur
Locatie: Brede School Fiep Westendorp, Amsterdam
Aanmelden: via secretariaat@teachers4teachers.nl

Over Teachers4Teachers

Teachers4Teachers is een organisatie van vrijwilligers met als doel de onderwijsontwikkeling in Kenia te bevorderen. Zij brengt onderwijsgevenden uit Nederland en Kenia met elkaar in contact. Zij werkt samen met ongeveer 320 scholen in Kenia in de kustprovincie Kwale ten zuiden van Mombasa.

In Kenia werkt Teachers4Teachers nauw samen met de regionale Keniaanse overheid die het programma heeft opgenomen in haar onderwijsprogramma. In Nederland ondersteunen zo’n 15 schoolbesturen het werk in Kenia financieel en door personele inzet.

Kijk ook eens op de website van Teachers4Teachers.

Meer informatie

Ruud Musman
M: 06 523 465 36
E: rmusman@obdnoordwest.nl