Professioneel ontwikkelen door coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één op één relatie. Bij de start van het coachingstraject bespreek je jouw persoonlijke doelen. Jouw coach ondersteunt en begeleidt het leerproces. Coaching is een ideale manier om jouw persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Wij zoeken altijd de coach en de methodiek die bij jou en jouw specifieke wensen past. Het coachingsdoel kan gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling binnen jouw rol als schoolleider en/of op de praktische taken van een schoolleider. Wij bieden je de volgende vormen van coaching:

Face-to-face coaching
Coaching door contact met een coach in persoon.

Beeldcoaching
Een interactieve begeleiding ter versterking van jouw leidinggevende vaardigheden. Door beeldmateriaal van de eigen werksituatie te analyseren en direct te bespreken, krijg je snel, positieve en bruikbare feedback op jouw functioneren.

Synchroon coaching
Een extra dimensie bij beeldcoaching is synchroon coaching. Dit is een vorm van coaching met de camera waarbij je tijdens het onderwijsleerproces direct feedback krijgt op jouw handelen in de klas.

Doel

Je versterkt je professionele handelen en verhoogt je persoonlijke effectiviteit.

Doelgroep

Schoolleiders, intern begeleiders, leerkrachten